Dafne Schippers ziet op het scorebord dat ze tweede is geworden ANP

Direct na de race kon Dafne Schippers totaal niet genieten van haar zilveren medaille op de 200 meter bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een uur later bij de persconferentie voor de internationale media wist ze haar tweede plaats al wat meer te waarderen.

"Zeker. Als je in een finale staat, wil je alleen maar winnen. Vooral als je ook de wereldkampioen bent, zoals ik. Maar ik moet ook denken aan wat er voor de 100 meter gebeurde", refereerde de atlete aan de liesblessure die ze in de aanloop naar het sprintnummer opliep. "Ik dacht dat ik niet meer kon starten. Nu heb ik zilver. Dat is goed voor nu."

"Mijn liesblessure was vooral mentaal heel zwaar. Ik ben heel blij dat ik de 100 en 200 meter heb kunnen lopen en zilver heb. Op naar de volgende vier jaar. Ik ben pas een jaar officieel sprintster en ga nog harder werken."

Beducht

Het goud op de 200 meter ging naar Elaine Thompson. Vorig jaar werd ze bij de WK in Peking op het laatste stuk nog ingehaald door Schippers. Nu had ze voldoende voorsprong opgebouwd om dat te voorkomen.

"Ik weet dat Dafne een goede afmaker is, dus ik moest ook goed finishen", vertelde de Jamaicaanse. "Ik moest kalm blijven en recht op de finish af blijven gaan."

Thompson was beducht voor eindsprint Schippers

Thompson won naast de 200 meter eerder ook al de 100 meter in Rio. Ze is de eerste die de olympische dubbel wint sinds Florence Griffith Joyner in 1988 in Seoel.

"Ik heb foto's van haar gezien op Google", zei de 24-jarige Jamaicaanse over haar Amerikaanse voorgangster. Toen Thompson zes jaar was, overleed de legendarische Flo-Jo, op wier naam al 28 jaar de wereldrecords op de 100 (10,49) en 200 meter (21,34) prijken. 

STER reclame