Dafne Schippers en coach Bart Bennema
NOS Sport

Bennema: Thompson was gewoon beter dan Schippers

"Ik stond niet te juichen om zilver, ik wilde ook graag wat anders." De coach van Dafne Schippers, Bart Bennema, kon zich wel vinden in de woorden van zijn pupil, die even daarvoor als tweede was geëindigd op de 200 meter en daarna liet weten niet blij te zijn met haar zilveren medaille.

Maar de adrenaline die Schippers' teleurstelling voedde, was bij Bennema minder aanwezig. De coach kon daarom net iets beter verwoorden wat de gedachten en gevoelens waren in 'kamp Schippers'.

Afgelopen dagen waren mentaal zwaar

"Elaine (Thompson) was gewoon in topvorm. Op de 100 meter liep ze 10,7. Een tiende sneller dan Dafne ooit gelopen heeft. Die is in bloedvorm."

Ook de lichte liesblessure waar Schippers vlak voor de finale van de 100 meter mee kampte, kwam ter sprake. Fysiek was Schippers in orde, maar mentaal waren de afgelopen dagen niettemin zwaar voor de Utrechtse. "Dat heeft energie gekost, maar of dat nu uitmaakte in deze race? Geen idee", zei Bennema.

Elaine Thompson en Tori Bowie

Het goud ging dus naar Thompson en Tori Bowie completeerde het podium met haar derde plek. Een podium dat we volgens Bennema de komende tijd vaker gaan zien.

"Elaine was gewoon beter, nu. En Dafne dit keer tweede. En de bedoeling is om dat de komende jaren om te draaien. Met Tori Bowie erbij wordt het de komende jaren flinke robbertjes vechten."

'Uiteindelijk draait ze wel bij'

Zoals gezegd kon Schippers in eerste instantie totaal niet genieten van haar zilveren plak, al denkt Bennema dat zijn pupil uiteindelijk wel bijdraait.

"Dat denk ik wel. Dit toernooi is één keer in de vier jaar en dat maakt het bijzonder. Ze loopt weg met een medaille waar velen nooit een medaille zullen winnen. En ze doet het in de grote olympische sport, de atletiek. Dus ik denk dat dat uiteindelijk wel komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl