Ranomi Kromowidjojo verkeert nog niet in de vorm van haar leven
NOS Sport

Dit gebeurde er vannacht in Rio

Het belangrijkste nieuws uit de afgelopen olympische nacht is goed nieuws: Ranomi Kromowidjojo heeft zich geplaatst voor de finale van de 100 meter vrije slag. Maar er was ook winst voor de hockeysters en een gelijkspel voor de handbalsters, die de winst in de slotseconde lieten liggen.

Dumoulin in Studio Olympic Park

Maar we beginnen met Studio Olympic Park. De uitzending begon laat op de avond, dus veel mensen zullen mogelijk niet gezien hebben dat Tom Dumoulin, Anna van der Breggen en Ellen van Dijk te gast waren. Dumoulin blikte terug op zijn zilveren medaille in de tijdrit.

Van der Breggen en Van Dijk

Van der Breggen greep de bronzen medaille in de tijdrit voor vrouwen. Daarin leek Ellen van Dijk op koers te liggen voor goud, maar een stuurfout maakte op brute wijze een einde aan haar olympische droom. Ook het tweetal blikt in Studio Olympic Park terug.

Unieke finale Deurloo

Net voor de uitzending van Studio Olympic Park was de meerkampfinale bij de turnmannen afgelopen. Daarin deed voor het eerst in de geschiedenis een Nederlander mee: Bart Deurloo. Hij werd vijftiende. Het goud was voor Kohei Uchimura.

Laat succes hockeysters

Iets na middernacht leken de hockeysters voor het eerst deze Spelen puntenverlies te lijden, maar door een late goal van Kitty van Male werd China toch nog met 1-0 verslagen.

Domper voor handbalsters

Bij de handbalsters ging het juist mis in de slotfase. Zij speelden hun derde groepswedstrijd met 32-32 gelijk tegen Zuid-Korea omdat Lois Abbingh in de laatste seconde een strafworp onbenut liet.

Kromowidjojo overtuigt niet

Traditiegetrouw begon rond 03.00 uur de avondsessie van het zwemprogramma en Ranomi Kromowidjojo was snel aan de beurt in de halve finales van de 100 meter vrij. Haar tijd van 53,42 viel tegen en na de tweede halve finale bleek dat ze als zevende door was naar de finale.

Arrogant Dream Team

Ook de basketballers van de Verenigde Staten overtuigden niet. Australië mocht zich lange tijd de gelijke voelen van de Amerikaanse supersterren. Het licht arrogante Dream Team, aldus commentator Mart Smeets, stelde pas in de slotfase de winst veilig.

Tiener wint koningsnummer

Het grote spektakel van de nacht kwam uit het zwembad. Op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag, verbaasde de 18-jarige Australiër Kyle Chalmers door brutaal de gouden medaille op te eisen. En net zo opvallend: de Belg Pieter Timmers werd tweede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl