NOS Nieuws

Boe-geroep voor Sanders bij steunbetuiging voor Clinton

Bernie Sanders uitgejouwd

"Stem op Hillary Clinton, laat Donald Trump absoluut niet winnen." Deze oproep van Bernie Sanders viel vandaag niet bij al zijn aanhangers in goede aarde. De voormalige presidentskandidaat werd tijdens een toespraak door een deel van zijn publiek uitgejouwd.

Sanders gooide op 12 juli de handdoek in de ring, maar sindsdien blijft er verzet van zijn aanhangers tegen de kandidatuur van Clinton.

"We moeten Donald Trump verslaan. Hillary Clinton en Tim Kaine (Clintons vice-president) moeten gekozen worden", sprak Sanders bij een bijeenkomst voorafgaand aan de Democratische Conventie. Het boe-geroep bracht Sanders tot een korte pauze in zijn toespraak. "Dit is de echte wereld waarin we leven", ging hij verder. "Trump is een pester en een demagoog."

Ook kwam Sanders terug op het opstappen van partijvoorzitter Wasserman Schultz. "Het opstappen van Wasserman Schultz maakt ruimte voor nieuw leiderschap aan de top van de Democratische Partij." De partijvoorzitter heeft bekendgemaakt dat ze na de conventie opstapt.

E-mailschandaal

Wasserman Schultz legde er zelf geen verband mee, maar haar vertrek hangt samen met onthullingen van klokkenluiderwebsite Wikileaks, die afgelopen weekend duizenden e-mails van het Democratische partijbestuur naar buiten bracht. Uit die e-mails bleek dat hoge partijbestuurders Sanders zwart wilden maken om zo de kansen van Clinton te vergroten. Ook de partijvoorzitter zou een kwalijke rol hebben gespeeld.

Voorzitter Democraten uitgejouwd

Ook Wasserman Schultz werd vandaag uitgejouwd. Tijdens een toespraak voor de delegatie uit Florida kreeg ze boe-geroep over zich heen. Na de speech zei ze tegen een krant dat ze de conventie van haar partij niet officieel wilde openen.

Sanders spreekt later ook nog op de conventie. Clinton zal donderdag spreken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl