ANP
NOS NieuwsAangepast

Grote drukte bij Vierdaagse-ehbo

Het Rode Kruis heeft vanochtend extra mensen ingezet bij de eerste ehbo-post van de Nijmeegse Vierdaagse omdat veel wandelaars last hebben van de hitte. Op de hulppost in Wijchen hadden de 75 ehbo-medewerkers daardoor geen tijd om blaren te prikken.

"Dat krijgt nu echt even minder prioriteit", aldus een woordvoerster. Het was volgens het Rode Kruis opvallend druk, zo vroeg op de dag.

  • Ingenieursbureau Tauw

De wandelaars krijgen van het Rode Kruis advies om extra te drinken, maar ook om goed te eten. Na de behandeling bij de ehbo kan het overgrote deel van de wandelaars zijn tocht weer vervolgen.

Ook bij de ehbo-post in Beuningen is het druk. Verslaggever Martijn van der Zande is daar ook. Daar lijkt volgens hem alles onder controle. Wel ziet hij dat wandelaars last hebben van de hitte. "Ik kwam een jongen tegen die geen lucht meer kreeg. Het advies blijft dan ook om veel water te drinken, een petje op te zetten en, heel belangrijk, luisteren naar je lichaam."

Het aantal uitvallers van vandaag wordt op 17.30 uur bekendgemaakt. Gisteren vielen er 1200 lopers uit. Het aantal ambulanceritten lag op 113 en bijna dertig mensen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.. Dat valt volgens de ambulancedienst gezien het aantal lopers aan de Vierdaagse (45.000) nog mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl