Bauke Mollema tijdens een persconferentie in de Tour de France
NOS Wielrennen

'Als Froome problemen krijgt, ga ik zeker aanvallen'

Op de vraag of Bauke Mollema de Tour de France wil winnen of zijn tweede positie wil consolideren is de wielrenner duidelijk: "dat wil ik natuurlijk allebei." Er kwamen dinsdagochtend veel journalisten af op de persconferentie van de Nederlandse wielrenner tijdens de tweede rustdag van de Tour de France.

"Normaal is er nooit zo'n grote opkomst bij mij...", aldus Mollema. "Hoe meer pers, hoe beter het blijkbaar met mij gaat. Dus dat is een goed teken!"

Mollema: ik weet wat me te wachten staat

Bij het ingaan van de laatste week staat Mollema tweede in het algemeen klassement, zijn achterstand bedraagt 1 minuut en 47 seconden op geletruidrager Chris Froome. "Als hij in de problemen komt, ga ik zeker aanvallen. Ik ben nu in de vorm van mijn leven, daar moet ik van profiteren."

Voordeel van verkennen

Mollema ziet ook een groot verschil met de renner die hij drie jaar geleden was, toen hij ook lange tijd tweede stond in het klassement, maar uiteindelijk in de laatste etappes veel tijd verloor. Hij eindigde in 2013 uiteindelijk als zesde.

"Vroeger zei ik: verkennen doe ik niet, maar deze Tour heb ik zeven etappes verkend. Dat is goed bevallen, ik heb ingezien dat het belangrijk is en dat ik er wat voordeel uit haal. Ik weet nu wat me te wachten staat."

Mollema kijkt naar beelden van zichzelf

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl