Chris Froome en Tom Dumoulin na de veertiende etappe
NOS Wielrennen

Oud-renners lovend over 'Dumollema'

Tijdens de eerste twee weken van de Tour de France hebben Bauke Mollema en Tom Dumoulin zich van hun beste kant laten zien. Waar enkele jaren geleden 'Bau & Lau' nog het beroemde duo was, lijkt dit jaar 'Dumollema' het toverwoord te worden. De prestaties van beide renners zijn ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Onder anderen oud-renners Jens Voigt en José De Cauwer denken zelfs dat Mollema en Dumoulin in de toekomst de Tour de France kunnen winnen.

"Voor mij is Dumoulin een toekomstig Tour de France-winnaar. Hij kan naar een absoluut topniveau toe en dan meer dan één Tour winnen", oordeelt oud-renner Rolf Sörensen, tegenwoordig werkzaam voor de Deense televisie.

De Belg José De Cauwer, hedendaags wielercommentator en voormalig renner en oud-ploegleider, noemt Dumoulin een 'gouden renner'. Hij zegt zelfs stiekem fan te zijn en hem al jaren te volgen. Echter betwijfelt hij ook of de Limburger bereid is opofferingen te doen.

"Ik vraag me af of hij wielergek genoeg is", zegt De Cauwer. "Of hij maanden van huis kan zijn en maanden op hoogte kan leven. Kan hij zichzelf dat aandoen?"

Jens Voigt vraagt zich op zijn beurt af wie Dumoulin van een gouden medaille in Rio moet afhouden.

Flecha en Voigt prijzen Mollema om tweede plaats

Bauke Mollema heeft zich opgeworpen als een belangrijke kandidaat voor een podiumplaats. Hij staat momenteel tweede, op 1 minuut en 47 seconden van geletruidrager Chris Froome. "Ik zie niemand in staat hem uit de topdrie te fietsen", aldus De Cauwer.

"Ik las eens in een krant of een tijdschrift dat hij zei dat als alles mee zou zitten hij de Tour kon winnen. Toen dacht ik: allez, waar haal je dat vandaan? Maar dit is niet meer dezelfde Mollema als een paar jaar geleden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl