NOS Nieuws

Buurman van verdachte: dit had niets te maken met islam

De dader van de aanslagen in Nice is hoogstwaarschijnlijk Mohamed Lahouaiej Bouhlel, een 31-jarige Tunesische Fransman. Zijn identiteit is nog niet met dna-onderzoek bevestigd, maar de identiteitspapieren van Bouhlel lagen in de cabine van de vrachtwagen.

Bouhlel is geboren in de stad M'saken, in het noorden van Tunesië. Volgens de Tunesische veiligheidsdiensten is hij daar vier jaar geleden voor het laatst geweest. Het is niet duidelijk wanneer hij naar Frankrijk is gekomen, maar hij had volgens Le Parisien een verblijfsvergunning en woonde in het oostelijk deel van Nice.

Persoonlijke problemen

Bouhlel werkte als bezorger-chauffeur en had drie kinderen. Buren omschrijven hem tegenover de Franse krant Le Parisien als een stille en eenzame man. Hij zag er niet uit als een gelovig persoon.

'Verdachte zat in de put en had geldproblemen'

Een andere buurman heeft tegen de zender France 3 gezegd dat hij ervan overtuigd is dat de aanslag niets te maken heeft met de islam. "Hij heeft niets met religie, hij bidt niet, hij doet niet aan de ramadan. Hij is een depressieve man die in scheiding ligt. Hij woont alleen en hij heeft financiële problemen."

Crimineel

Bouhlel was volgens Franse media een bekende van de politie. Hij zou meerdere keren zijn veroordeeld, onder meer voor geweld en wapenbezit. De veiligheidsdiensten hadden hem niet in het vizier.

De chauffeur zou in maart voor het laatst zijn veroordeeld, vanwege een uit de hand gelopen verkeersruzie.

Buurvrouw: 'Hij had een hele enge blik'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl