Ook voor het Witte Huis werd gedemonstreerd

Amerikanen straat op vanwege politiegeweld tegen Afro-Amerikanen

Op veel plaatsen in de VS is gisteravond gedemonstreerd tegen het geweld in de Amerikaanse samenleving. Aanleiding was het doodschieten van twee zwarte mannen door politie-agenten, deze week in Baton Rouge en in een voorstad van St. Paul. De beelden van beide incidenten werden breed gedeeld op sociale media en brachten veel woede en verontwaardiging teweeg.

Van Los Angeles tot Atlanta en van Phoenix tot New Orleans gingen duizenden Amerikanen de straat op. Op wat kleine incidenten na verliepen de protesten vreedzaam.

'We laten onze stem horen zonder onze wapens te laten zien'

In San Francisco trokken 2000 betogers door de binnenstad naar het stadhuis. Eén van de leiders van de demonstratie riep de deelnemers op om hun boosheid de baas te blijven. "Liefde moet sterker zijn dan haat."

Leden van de zwarte gemeenschap in Chicago demonstreerden voor de privéwoning van president Obama. Volgens Jedidiah Brown onderneemt Obama te weinig actie tegen geweld. "Hij kan meer doen dan er alleen over praten."

In Pittsburgh liep politiechef Cameron McLay mee in een demonstratie met spandoeken tegen een "groeiende ongelijkheid" en een "giftige sfeer van haat".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl