NOS Wielrennen

Groenewegen gefrustreerd: we kwamen te vroeg

Groenewegen na zevende plek: we kwam te vroeg op kop

Na zijn knappe vierde plaats van dinsdag is Dylan Groenewegen vandaag zevende geworden in de massasprint. "Daar ben ik niet tevreden mee", reageerde Groenewegen direct na afloop. "We zaten te vroeg op kop en hadden te weinig man bij ons. Dan moet je beuken en mazzel hebben, maar dat had ik niet."

"Ik zat in het wiel van Alexander Kristoff en toen kwamen ze er rechts voorbij. Op dat moment werd ik ingesloten." In de laatste meters knokte de Nederlands kampioen zich nog naar een plek in de toptien.

'Ben pas 23 jaar'

Groenewegen rijdt zijn eerste Ronde van Frankrijk, de sprinttrein van de ploeg heeft dus nog weinig ervaring. "We zijn hier om te leren, dan weet je dat het fout kan gaan. We gaan nu kijken wat er beter kan en nemen dat mee naar de volgende keer."

"Het is frustrerend, maar ik ben pas 23 jaar, dus er komen genoeg kansen in de Tour om het te laten zien."

Cavendish troeft Kittel al en pakt derde ritzege

Blijft Groenwegen in de Tour?

Vanaf morgen trekt het peloton de bergen in, pas volgende week woensdag zullen de sprinters weer een kans krijgen. Of Groenewegen dan nog deel uitmaakt van het Tourpeloton, weet hij niet. "De sprints in de eerste week waren mijn doel en dat is deels geslaagd. Nu ga ik het van dag tot dag bekijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl