NOS Wielrennen

Derde ritzege voor Cavendish in de Tour

Cavendish troeft Kittel al en pakt derde ritzege

Mark Cavendish heeft in Montauban zijn derde rit in de Tour de France gewonnen. De Brit troefde Marcel Kittel af in de massasprint. Het is de 29ste ritzege van Cavendish, die de groene trui overneemt van Peter Sagan. Cavendishs landgenoot Daniel McLay eindigde als derde, Dylan Groenewegen werd zevende.

Vermakelijk was de zesde etappe bepaald niet. De Japanner Yukiya Arashiro en de Tsjech Jan Bárta vormden samen de enige kopgroep van de dag. Ze sprongen kort na de start weg en hadden al snel een voorsprong van vijf minuten. Daarna werden ze aan het lijntje gehouden door de zorgvuldig timende sprintersploegen.

Na 77 kilometer maakte Etixx-Quickstep ten behoeve van Marcel Kittel werk van de tussensprint, maar de Duitser viel stil en Bryan Coquard pakte de punten, achter de avonturiers Bárta en Arashiro).

Kilometerslang reed het peloton op een minuut van de leiders, die 22 kilometer van de meet uit hun lijden werden verlost.

Cavendish passeert Bernard Hinault

In de voorbereiding op de massasprint zat Lotto-Jumbo lang goed, maar niet toen het echt moest. Groenewegen was dan ook op zichzelf aangewezen, net zoals de meeste andere sprinters. Geen enkel treintje bleek dominant genoeg.

In de sprint werd het ieder voor zich en André Greipel hield het snel voor gezien. Cavendish kwam al snel op kop, sloeg de aanval van Kittel en McLay af en boekte zijn derde ritzege deze Tour. Hij passeert daarmee Bernard Hinault, die tot 28 zeges kwam.

  • NOS
    De uitslag van de zesde etappe van de Ronde van Frankrijk
  • NOS
    Het klassement na de zesde etappe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl