NOS Wielrennen

Cavendish: mijn god, dit was eng

Cavendish was bang in chaotische sprint

"Oh my god, that was terrifying." Beangstigend vond hij de slotfase van de zesde etappe in de Tour de France, Mark Cavendish. Toch lukte het de Brit om opnieuw als eerste over de meet te komen.

"Ik zat eigenlijk te ver van achter. Dus het was ouderwets van wiel naar wiel sprinten. Het was een slagveld in de finale. Ze kwamen overal vandaan. Ik was aan het vechten voor het wiel van Marcel Kittel, omdat ik wist dat zijn trein goed zou zijn."

In de laatste meters voelde de sprinter van Dimension Data dat zijn Duitse concurrent dichtbij kwam. "Maar ik heb gedaan wat hij de laatste drie jaar bij mij deed. Ik heb hem achter me kunnen houden en daar ben ik blij om."

Cavendish troeft Kittel al en pakt derde ritzege

Het is zijn derde ritzege deze Tour de France en zijn 29ste overwinning in totaal. Daarmee gaat hij Bernard Hinault voorbij. Alleen Eddy Merckx (34) won meer Touretappes in de geschiedenis.

"Oh, daar denk ik helemaal niet aan. Ik denk aan mijn jongere broer, die gisteren vader is geworden van een dochter. Dus ik draag deze overwinning op aan mijn pasgeboren nichtje."

Door zijn zege is de groene trui ook weer voor Cavendish. Hij neemt hem over van Peter Sagan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl