Bewoners van een verpleeghuis in Laren drinken een kopje koffie
NOS Nieuws

Lijst zwakke verpleeghuizen gepubliceerd

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft een lijst met slecht functionerende verpleeghuizen gepubliceerd. Bij elf instellingen zijn de risico's zo groot dat ze onder intensief toezicht zijn gesteld.

Op de lijst staan grote organisaties uit de Randstad als Careyn en de Haagse zorginstelling WZH, waar de moeder van staatssecretaris Van Rijn wordt verpleegd. Vorig jaar bleek nog dat die instelling juist verbeterd was.

Lijst openbaar

Gisteren werd bekend dat tientallen verpleeghuizen in Nederland onder de maat functioneren. Onder druk van de Tweede Kamer is staatssecretaris Van Rijn nu toch met de lijst naar buiten gekomen.

Hij benadrukt dat de inspectie vroegtijdig aan de bel trekt, en dat de verpleeghuizen de kans hebben om zich te verbeteren. Over het algemeen gaat het volgens hem heel goed met de sector. "Maar deze transparantie, over wat goede zorg is en wat niet, is uiteindelijk in het belang van iedereen."

Bekijk hier de volledige lijst van 150 verpleegzorginstellingen die onder toezicht zijn gehouden door de inspectie. Ze zijn onderverdeeld in vier categorieën:

1. Intensief vervolgtoezicht,

2. Vervolgtoezicht

3. In afwachting van resultaatsverslag al dan niet vervolgtoezicht nodig

4. Toezichttraject afgesloten

Het onderzoek is gehouden in maart 2016. Het kan zijn dat de situatie in de tussentijd veranderd is.

Van Rijn: in de sector gaat het overwegend goed

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl