Verzorgingstehuis
NOS Nieuws

'Slecht' verpleeghuis overweegt stappen tegen IGZ

De verpleeghuizen van de stichting IJsselheem beraden zich op stappen tegen de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Aanleiding is de publicatie van een lijst met slecht presterende zorginstellingen, waar de Overijsselse zorgorganisatie ook op staat. Volgens de inspectie zijn de risico's bij elf instellingen, waaronder IJsselheem, zo groot dat ze onder intensief toezicht zijn geplaatst.

IJsselheem is het niet eens met deze beoordeling, schrijft de organisatie op zijn website. "De kwaliteit van zorg bij IJsselheem is op dit moment op orde, zo blijkt ook uit twee recente inspectierapporten."

Verbeterpunten

Verpleeghuis IJsselheem zegt dat de IGZ vorig jaar juni is langsgekomen voor een controle en dat er toen veel verbeterpunten werden geconstateerd. In april van dit jaar volgde een tweede bezoek, waarbij de inspectie volgens IJsselheem vaststelde dat de zorg op bijna alle punten voldeed.

De lijst van de inspectie is opgemaakt op basis van gegevens van 15 maart 2016. IJsselheem betreurt dat de gegevens van de tweede controle niet zijn verwerkt in het gepubliceerde rapport.

Incompleet beeld

Zorggroep Groningen, die ook onder intensief toezicht is geplaatst, komt met een vergelijkbare reactie. De zorggroep stelt dat de inspectie bij controles van vorig jaar op de afdeling Bloemhof niet tevreden was over de kwaliteit van de zorg. "Bloemhof heeft echter tijdens het hertoetsbezoek van 7 juni jl. sterke verbeteringen laten zien", schrijft Zorggroep Groningen op zijn website.

"De resultaten van deze recente hertoetsing zijn door de Inspectie nog niet verwerkt in het gisteren gepubliceerde rapport. Wij betreuren dit ten zeerste, omdat hiermee een incompleet beeld ontstaat, en Zorggroep Groningen onterecht negatief in het nieuws komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl