Alberto Contador is de eerste etappe niet ongeschonden doorgekomen
NOS Wielrennen

Contador brak alleen fietsframe bij valpartij

Alberto Contador heeft aan zijn valpartij in de eerste etappe van de Tour de France geen zwaar letsel overgehouden. De Spaanse favoriet voor de eindzege brak alleen zijn frame bij de crash op 78 kilometer van de finish.

"Hij gaat morgen sowieso van start", bevestigt zijn persmanager ’s avonds. "Hij heeft vooral schaafwonden opgelopen op zijn schouder."

De vraag is nog wel hoe snel de wonden zullen genezen. "We hopen dat hij goed kan slapen, dat is nu onze zorg."

Geen ziekenhuis

Direct na de etappe liet Contador zich onderzoeken door de Tourdokter. Die trof geen ernstig letsel aan bij de tweevoudig Tourwinnaar. Een trip naar het ziekenhuis bleek niet nodig. "Ik heb wel kneuzingen, van mijn enkel tot aan mijn schouders", aldus de Spanjaard in een eerste reactie na de door Mark Cavendish gewonnen openingsrit.

Frame gebroken

Wat gebeurde er? "Hij stuurde de bocht in en zag toen de vluchtheuvel", aldus de woordvoerder van Tinkoff. "Hij wilde wegsturen, maar op dat moment glipt zijn voorwiel weg. Hij ging onderuit en brak daarbij het frame van zijn fiets. Hij zei toen al wel gelijk tegen iedereen: het is okee, kalm. Het is niet erg."

Contador finishte in het peloton en verloor geen tijd op de concurrentie. De tweede etappe van de Tour start om 12.40 uur in Saint-Lô en finisht na 183 kilometer in Cherbourg-en-Cotentin.

Vanaf 14.10 uur is de rit live te volgen op NPO 1 en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl