In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Miljoenenschade door noodweer in Limburg en Brabant

 • ProRail
  Bij een talud in Heerlen is de grond verzakt
 • NOS / Maino Remmers
  Sommige hagelstenen zijn zo groot als tennisballen
 • NOS / Maino Remmers
  Schade aan het dak van een woning in Luyksgeste
 • NOS / Maino Remmers
 • NOS / Maino Remmers
  Veel daken moeten worden gerepareerd
 • NOS / Maino Remmers
  Veel autoruiten zijn gesneuveld
 • Danielle Boers / NOS Ooggetuige
  Een door hagel vernielde voorruit

Limburg had vanochtend opnieuw te kampen met slecht weer. Vanochtend vroeg trok een grote onweersbui over de provincie. Op veel plekken ontstond opnieuw wateroverlast.

Ook op het spoor zijn er problemen. Zo ligt het treinverkeer tussen Heerlen en Valkenburg stil door een verzakking van het spoor. Naar verwachting kunnen treinen daar pas morgenvroeg weer rijden. Tussen Venlo en Deurne reden urenlang geen treinen door blikseminslag.

'Hagelstenen leken wel volleyballen'

Opruimen

In Limburg en Brabant wordt ook de schade opgemaakt van het noodweer van gisteravond en vannacht. Onder meer in Luyksgestel hebben grote hagelstenen veel schade aangericht. "Het is allemaal naar de knoppen", zegt een inwoner tegen Omroep Brabant. Zijn auto en het dak van zijn huis zijn zwaar beschadigd.

Opruimploegen van gemeenten zijn begonnen met het weghalen van bomen en takken die op veel plekken de weg blokkeren, schrijft 1Limburg.

Kassen in Someren verwoest door hagelbuien

Het Verbond van Verzekeraars zegt dat het noodweer van gisteravond en vannacht voor vele miljoenen euro's schade heeft aangericht, maar een exacte schatting kan niet worden gemaakt. Daarvoor was het weer te extreem. "De hagelbui was uitzonderlijk", zegt een woordvoerder van de bond. "Het waren geen hagelstenen, maar hagelballen."

Gisterochtend ontstond vooral schade in het zuidelijk deel van de Randstad. Het Verbond van Verzekeraars schat die schade op ongeveer twintig miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl