ANP Pro Shots

Hans van Breukelen wordt vanaf 1 juli technisch directeur bij de KNVB. Een nieuwe functie binnen de voetbalbond, waarvoor ook Louis van Gaal benaderd was, maar die bedankte. Van Breukelen heeft een contract getekend voor drie jaar.

Na de uitschakeling van Oranje voor het EK en de slechte resultaten van de Nederlandse clubs in Europa werd de roep om een technisch directeur steeds groter, onder meer van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal. Ook Fred Rutten werd genoemd als kandidaat.

Het is dus Van Breukelen geworden en zijn taakomschrijving is volgens de KNVB: "Het realiseren van de voetbaltechnische doelstellingen in zowel topsport als breedtesport. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor de samenhang binnen het vertegenwoordigend voetbal, talentontwikkeling en opleidingen."

Reactie Van Breukelen

"Dit is een uitdagende opdracht in een tijd waarin het Nederlandse voetbal veel te winnen heeft", zegt de 59-jarige Van Breukelen. "Er is het afgelopen jaar hard gewerkt aan het plan Winnaars van Morgen, een blauwdruk voor de toekomst. Ik ga mijn bijdrage leveren aan het realiseren van die doelstellingen."

Van Breukelen speelde onder meer voor PSV en FC Utrecht en kwam 73 keer uit voor Oranje, waarmee hij in 1988 Europees kampioen werd. Hij is momenteel lid van de Raad van Commissarissen van PSV.

Hans van Breukelen stopt een strafschop van Igor Belanov in de EK-finale van 1988 ANP

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal, laat weten dat Van Breukelen precies in het profiel van de nieuwe functie past.

"Hij is een winnaar en heeft in het voetbal ervaring als topsporter, manager en bestuurder. Zijn analytisch vermogen is uitstekend. En hij heeft bewezen in de organisaties waarvoor hij in actie kwam, dat hij een verbinder is. Wij hebben alle vertrouwen in hem."

STER reclame