NOS Voetbal

'KNVB heeft technisch directeur nodig'

  • NOS
    Net als Peter Bosz, de trainer van Vitesse
  • NOS
    Han Berger neemt als voorzitter van de CBV het woord

Met de staat van het Nederlandse voetbal is het niet best gesteld. Clubs uit de eredivisie stellen nauwelijks wat voor in Europa en het Nederlands elftal bereikt met het mislopen van het EK mogelijk een nieuw dieptepunt.

Verandering is noodzakelijk en om die reden pleit de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) voor een technisch directeur bij de KNVB. Dat is de uitkomst van de algemene ledenvergadering van woensdagmiddag.

"Wij vinden het vreemd dat er geen voetbaltechnische knowhow aanwezig is op directieniveau bij de KNVB", zegt CBV-voorzitter Han Berger. Ronald Koeman, trainer van Southampton, is het daarmee eens: "Dat moet een voetbalman worden. Iemand met ervaring die de lijnen kan uitzetten."

De bevoegdheid van die nieuwe technisch directeur bij de KNVB moet ver reiken. De benoeming van de bondscoach bijvoorbeeld. Die taak ligt nu nog in handen van Bert van Oostveen (directeur betaald voetbal).

Volgens Koeman moet er bovendien kritisch gekeken worden naar de manier waarop voetballers in Nederland worden opgeleid. "Wij zijn veel te veel gericht geweest op het voetbal zelf, en het opbouwen. Daardoor zijn we andere belangrijke dingen vergeten. Fysieke gesteldheid en mentaliteit bijvoorbeeld. Daarin verliezen we terrein."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl