De skyline van Doha, de hoofdstad van Qatar
NOS Nieuws

Laura uit Qatar terug in Nederland

Laura, de jonge vrouw die enige maanden in Qatar werd vastgehouden, is terug in Nederland. Ze is vanmorgen met een vlucht van KLM aangekomen op Schiphol.

Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken wil verder geen mededelingen doen. "We hadden liever gehad dat dit niet naar buiten was gekomen. Laura moet nu in alle rust en privacy verwerken wat er is gebeurd."

Laura zat sinds maart vast in Qatar. Nadat ze aangifte deed van een verkrachting, werd ze opgepakt. Maandag werd ze veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf en een boete.

Sneu

Een stewardess van KLM vertelde in een uitzending van Giel Beelen op 3FM dat Laura in het vliegtuig zat, samen met een vriendin. "Het werd stilgehouden dat ze aan boord was. Vlak voor de landing kregen we een bericht dat ze aan boord was."

Ze heeft daarna onder begeleiding het vliegtuig verlaten. Volgens de vrouw zag Laura er heel slecht uit. "Dat was wel heel sneu om te zien."

Berichtje

De stewardess had een berichtje gestuurd naar de uitzending van Giel Beelen. Hij belde haar vervolgens zonder te zeggen dat ze live op de radio was.

Tijdens het gesprek zei de stewardess direct dat ze het bericht eigenlijk niet had mogen sturen. "Daar hebben we bij KLM persvoorlichting voor. Maar ik was er zo vol van dat we haar naar huis hebben mogen brengen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl