Maria Sjarapova tijdens haar roemruchte persconferentie in maart
NOS Sport

Sjarapova weet binnen een maand of Rio nog kan

Maria Sjarapova weet uiterlijk 18 juli of haar tweejarige schorsing door de ITF gehandhaafd blijft, wordt gereduceerd of zelfs opgeheven. Dat houdt haar hoop op deelname aan de Spelen in Rio de Janeiro levend.

De Russin heeft bij het internationale sporttribunaal CAS via een versnelde procedure, waar alle partijen mee instemden, beroep aangetekend tegen haar straf voor het gebruik van meldonium tijdens de Australian Open.

Het middel staat sinds dit jaar op de dopinglijst, maar Sjarapova beweert dat niet geweten te hebben. De vijfvoudig grandslamkampioene bracht het nieuws over haar positieve dopingtest in maart zelf naar buiten.

Sjarapova bekent gebruik verboden middel meldonium

De ITF wilde Sjarapova voor vier jaar schorsen, maar een onafhankelijk tribunaal stelde vast dat de Russin de dopingregels niet met opzet heeft overtreden en hield het daarom bij een schorsing van twee jaar.

"Het tribunaal heeft gelijk: ik deed het niet met opzet", liet Sjarapova eerder deze maand weten. "Daarom kan ik een schorsing van twee jaar niet accepteren."

Haar sanctie is met terugwerkende kracht ingegaan en duurt tot en met 25 januari 2018. Mocht het CAS haar volledig vrijpleiten, dan kan ze in augustus meedoen aan de Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl