Maria Sjarapova tijdens de persconferentie in maart, waar ze bekendmaakte op meldoniumgebruik te zijn betrapt
NOS Sport

Betrapte Sjarapova twee jaar geschorst

Tennisster Maria Sjarapova is voor twee jaar geschorst. Dat heeft de internationale tennisfederatie ITF zojuist bekendgemaakt. De schorsing van de Russin is het gevolg van haar dopingbekentenis in maart van dit jaar. De sanctie gaat met terugwerkende kracht in en duurt tot en met 25 januari 2018.

Via haar Facebook-pagina heeft de 29-jarige Sjarapova direct laten weten de schorsing aan te vechten bij het internationale sporttribunaal CAS. Ze schrijft: "Ik kan een oneerlijke zware schorsing van twee jaar niet accepteren. Het tribunaal heeft geoordeeld dat ik niets met opzet verkeerd heb gedaan, maar toch willen ze me schorsen."

Ze vervolgt: "Ik mis het tennis en ik mis mijn fantastische fans, die mij veel liefde en steun geven in deze moeilijke dagen. Ik wil staan voor wat in mijn optiek juist is en dat is de reden waarom ik zal vechten om zo snel mogelijk weer op de baan te staan."

Maart: Sjarapova bekent gebruik verboden middel meldonium

In maart liet Sjarapova op een persconferentie weten positief te zijn getest op het middel meldonium bij een dopingcontrole tijdens de Australian Open in januari. Later zouden er nog veel meer sporters (voornamelijk Russen) betrapt worden op dat middel.

Meldonium staat sinds 1 januari van dit jaar op de lijst met verboden middelen, omdat het het uithoudingsvermogen bevordert.

Sjarapova erkende dat ze het medicijn op doktersadvies al tien jaar gebruikte. De vijfvoudig grandslamkampioene zei niet op de hoogte te zijn geweest van het feit dat het wereldantidopingagentschap WADA het middel recent op de dopinglijst heeft gezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl