Joris Mathijsen in zijn tijd als speler bij Feyenoord
NOS Voetbal

Joris Mathijsen technisch manager bij Willem II

Joris Mathijsen is aangesteld als de nieuwe technisch manager van Willem II. De oud-speler van Willem II, AZ, Hamburger SV, Málaga en Feyenoord tekent een contract voor drie seizoenen bij de voetbalclub uit Tilburg.

Mathijsen doorliep de jeugdopleiding van Willem II en speelde tussen 1998 en 2004 zes seizoenen bij de Tilburgers. De 36-jarige verdediger kwam 84 keer uit voor het Nederlands elftal, waarmee hij in 2010 de WK-finale speelde tegen Spanje.

Uitdagende functie

In 2015 zette Mathijsen een punt achter zijn loopbaan als actief voetballer. "Toen Willem II mij benaderde voor deze uitdagende functie voelde ik me vereerd", vertelt Mathijsen. "Ik heb vele jaren hier in Tilburg gespeeld en ben daarom blij dat ik terugkeer op het oude nest. Ik heb zin in mijn nieuwe baan en het nieuwe eredivisieseizoen."

Joris Mathijsen (36) is blij met zijn terugkeer bij Willem II

"We zijn verheugd om Joris als nieuwe technisch manager te kunnen presenteren", aldus Berry van Gool, algemeen directeur. "Hij heeft jarenlang bij Willem II gespeeld en is een persoon die de regio en club goed kent. We kijken uit naar de samenwerking, waarin Joris maximale ondersteuning gaat krijgen van de club."

Opvolger Aalbers

Mathijsen is de opvolger van Carlos Aalbers, die hoofd scouting bij FC Groningen is geworden. De Tilburgers hebben volgend seizoen naast een nieuwe technisch manager ook een nieuwe hoofdtrainer. Erwin van de Looi komt over van FC Groningen en volgt Jurgen Streppel op. Die vertrok op zijn beurt naar sc Heerenveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl