Erwin van de Looi
NOS Voetbal

Van de Looi meldt zich bij 'mooie traditieclub' Willem II

"Willem II is een mooie traditieclub en ik heb er veel zin in om binnenkort aan de slag te gaan." Het zijn de eerste woorden van Erwin van de Looi in dienst van zijn nieuwe club. De trainer heeft vandaag een tweejarig contract getekend in Tilburg.

"Na veertien mooie jaren bij FC Groningen was ik toe aan een nieuwe uitdaging", gaat Van de Looi verder. "Die heb ik bij Willem II gevonden. Aan de gesprekken met de club heb ik een goed gevoel overgehouden."

Bij Willem II, dat zich gisteren handhaafde in de eredivisie, vertrekt Jürgen Streppel. Hij wordt trainer van sc Heerenveen.

Van de Looi houdt rekening met voetbalfilosofie Willem II

In Groningen haalde Van de Looi in de afgelopen drie seizoenen twee keer Europees voetbal én won hij vorig jaar de beker met de club. Als Gronings succesvolste trainer ooit gaat hij nu bij Willem II aan de slag en daar zijn ze in Tilburg blij mee.

Algemeen directeur Berry van Gool: "De gesprekken die we hebben gehad waren zeer goed. Erwin is een jonge coach die met Groningen mooie resultaten heeft behaald. Hij heeft zijn trainerscarrière mooi opgebouwd door bij de jeugd te beginnen. Wij kijken uit naar de samenwerking met Erwin."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl