NOS Nieuws

Ooggetuige Orlando: ik zag overal bloed

Schietpartij in nachtclub Orlando

"Ik hoorde knallen, maar dacht dat het bij de muziek hoorde. Toen ze door bleven gaan, snapte ik pas wat er aan de hand was", zegt Christopher Hansen tegen de Amerikaanse omroep WISN. Hij was aan het dansen in een club in Orlando, toen iemand daar het vuur opende.

Hansen dook meteen naar de grond toen hij doorhad dat er iets mis was. Kruipend ging hij naar de uitgang.

"Ik zag overal bloed", vertelt Hansen. "Een man had een grote wond op zijn rug. De kogel zat er nog in. Ik heb een bandana van mijn hoofd gehaald en in de wond gestopt om het bloeden tegen te gaan."

Een ooggetuige doet zijn verhaal

Een andere man, de 53-jarige Javer Antonetti, was naar de club gegaan met zijn broer. Hij stond achter in de zaal toen hij de eerste schoten hoorde, vertelt hij aan de Orlando Sentinel.

Antonetti rende daarna snel de club uit. Zijn broer, die op krukken loopt, kon niet wegkomen. De man is later alsnog door hulpdiensten uit de homobar gehaald. Allebei raakten zij niet gewond.

Rosie Feba doet ook haar verhaal aan de lokale krant. Het was haar eerste keer in de nachtclub. "Een vriendin zei tegen me dat ze schoten hoorde. Iedereen liet zich vallen. Ik dacht dat het gewoon muziek was, tot ik flitsen uit een geweerloop zag komen."

Feba snelde met haar vriendin de club uit. Onderweg zagen ze een man liggen die was neergeschoten. De twee hebben hem mee naar buiten gesleurd. Op Feba's shirt zaten bloedvlekken van de man, schrijft de Orlando Sentinel.

De aanslag op de gaybar in Orlando kostte aan vijftig mensen het leven. 53 mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl