Muhammad Ali
NOS Nieuws

Dit was het weekend: Muhammad Ali overlijdt en het is warm en nat

Het was een weekend om buiten te zijn en misschien het nieuws het nieuws te laten. Daarom zie je hier een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van gisteren en vandaag.

Zaterdag:

Muhammad Ali overleden

De man die de geschiedenis is ingegaan als de beste bokser aller tijden is niet meer. We worden wakker met het nieuws dat Muhammad Ali op 74-jarige leeftijd is overleden.

De drievoudige wereldkampioen kreeg afgelopen week ademhalingsproblemen. Die waren moeilijk te behandelen door de ziekte van Parkinson waaraan hij sinds de jaren 80 leed.

Kijk hieronder terug op het leven van de Amerikaanse sportlegende.

Muhammad Ali, het bewogen leven van 'The Greatest'

De sportwereld rouwt, op Twitter stromen herinneringen aan Muhammad Ali binnen.

Fotograaf Guus Dubbelman heeft de bokser diverse keren ontmoet. In 1985 logeerde hij zelfs enkele dagen bij zijn idool in Los Angeles. Dubbelman fotografeerde Ali onder meer biddend.

Fotograaf Dubbelman: 'Ik mocht een biddende Ali thuis fotograferen'

Bluesfestival in Drenthe

In Grolloo is zaterdag het Holland International Blues Festival in volle gang. Rond 10.000 bezoekers genieten van optredens in het Drentse dorp waar blueslegende Harry Muskee dik een halve eeuw geleden een boerderij betrok. Grolloo is dit weekend Blues Village.

Holland Festival geopend

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima openen de 69e editie van het Holland Festival in de Stadsschouwburg Amsterdam. Dit jaar staat het festival in het teken van Europa.

Koningspaar opent 69e editie van het Holland Festival

GP-winnaar middelpunt in Zandvoort

Wie Max Verstappen wil zien, kan terecht op de Familie Racedagen in Zandvoort. De Grand Prix-winnaar is het middelpunt voor zowel publiek als commercie.

Max Verstappen is de held op het circuit in Zandvoort

Zon, warmte en plensbuien

Het was een dag met veel zon en hoge temperaturen. Maar in avond vallen hier en daar stevige buien, zoals in de regio Rijnmond. In Eindhoven en omgeving kwamen flinke hagelstenen uit de lucht vallen. Sommige waren zo groot als twee-euromunten.

Deze hagelsteen kwam in Veldhoven uit de lucht vallen

Uitslapen

Een hit op sociale media: een foto van tientallen jongeren die in het vliegtuig terugkeren van Mallorca. Het eindexamenfeestje op het Spaanse eiland is ze niet in de koude kleren gaan zitten.

Zondag:

Bloedig weekeinde in zwaarbestookt Aleppo

Russische en Syrische bommenwerpers nemen Aleppo onder vuur. Uit de stad komen berichten met dodentallen die variëren van 13 tot 23. Ook gisteren vielen tientallen doden in de stad die sinds 2012 verdeeld is in gebieden waar de regering de baas is en wijken waar opstandelingen de lakens uitdelen.

De stad Aleppo is zwaar beschadigd door de gevechten

Drukte op huizenmarkt brengt kopers in problemen

Veel huizenkopers zitten in moeilijkheden omdat ze hun hypotheek niet op tijd rond krijgen. Oorzaak is dat geldverstrekkers door de drukte de stroom aanvragen niet aankunnen. Kopers van een woning lopen hierdoor het risico op een boete of het afketsen van de koop.

Slecht weer, festival afgelast

De slotdag van het popfestival Rock am Ring bij de Duitse stad Koblenz gaat niet door. Omdat ook vandaag noodweer wordt verwacht, krijgt de organisatie geen vergunning om optredens op het festivalterrein te laten doorgaan.

Vrijdag raakten zeker 82 mensen gewond door blikseminslagen en ook zaterdag werd het festival enige tijd stilgelegd vanwege het noodweer.

Huizenhoge golven

Langs de kust van New South Wales in Australië veroorzaken storm en regen overstromingen en veel schade. Meer dan 26.000 mensen zitten zonder stroom.

Kijk hieronder hoe huizenhoge golven tekeergaan.

'Golven zo hoog als een gebouw van vier verdiepingen'

Zwitsers wijzen basisinkomen vierkant af

Met een ruime meerderheid wijzen de Zwitsers de invoering van een basisinkomen af. Meer dan drie kwart van alle kiesgerechtigden zegt in een referendum nee tegen het revolutionaire plan om iedere volwassen inwoner van Zwitserland een basisinkomen van 2250 euro per maand te verstrekken.

Worden mensen dan niet lui?

Nu ook Roland Garros in zijn prijzenkast Djokovic

Novak Djokovic wint het tennistoernooi van Roland Garros door in de finale Andy Murray te verslaan. De Serviër heeft nu alle grandslamtitels op zak, Parijs ontbrak als enige. Djokovic schaart zich daarmee in het rijtje met onder anderen Andre Agassi, Roger Federer en Rafael Nadal.

Djokovic zegeviert eindelijk op Roland Garros

Stranddag ondanks koud zeewater

En dan was het net als gisteren op veel plekken warm. Voor velen reden om verkoeling te zoeken aan het strand. Maar de zee is nog koud, weinig strandgangers waagden zich in het water.

Weinigen wagen zich aan het koude zeewater

Komende week...

Morgen begint de islamitische vastenmaand ramadan. Tussen zonsopkomst en -ondergang wordt 29 dagen gevast. De ramadan eindigt op 6 juli met het Suikerfeest.

Krijgt Hillary Clinton dinsdag genoeg afgevaardigden achter zich om de Democratische nominatie voor het presidentschap veilig te stellen? In zes staten zijn deze dag voorverkiezingen.

Het Mauritshuis in Den Haag toont vanaf donderdag niet de voorkant, maar de achterzijde van wereldberoemde schilderijen, zoals Da Vinci's Mona Lisa, De sterrennacht van Van Gogh en Meisje met de parel van Vermeer.

In Frankrijk begint vrijdag het Europees Kampioenschap voetbal. De openingswedstrijd is tussen het gastland en het Roemeense nationale team in Saint Denis.

En we eindigen waar we begonnen: vrijdag wordt Muhammad Ali begraven. De uitvaart in Kentucky is voor publiek toegankelijk. Oud-president Clinton zal een van de sprekers zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl