De straten stonden vanmiddag blank in Limburg, zoals hier in Swalmen
NOS Nieuws

Noodweer in Rotterdam en Eindhoven na zomerse dag

In Rotterdam heeft het verkeer aan het begin van de avond last gehad van noodweer. Op verschillende plekken ontstonden files, meldt de Verkeersinformatiedienst VID.

De A20 bij Rotterdam stond op sommige plekken blank. Automobilisten moesten daar door diepe plassen rijden. Bij Schiedam kon het verkeer niet doorrijden doordat een deel van de snelweg was ondergelopen. Op andere plekken veroorzaakte het slechte weer ongelukken, waardoor files ontstonden.

In Eindhoven kregen mensen aan het einde van de middag een flinke hagelbui om de oren. De stenen waren zo groot als twee-euromunten.

Op dit moment komen vanuit het oosten nog enkele hevige buien het land binnen. NOS-weerman Peter Kuipers Munneke verwacht dat de buien later op de avond in intensiteit afnemen.

  • Danique van der Heijden / NOS Ooggetuige
    In en rond Eindhoven vielen hagelbuien, zoals hier in Veldhoven
  • NOS Ooggetuige / Martijn Hofman
    De hagelstenen waren soms zo groot als twee-euromunten

In het grootste deel van Nederland was het vandaag prachtig zomerweer, met temperaturen tot 28 graden. Met uitzondering van Zeeland, waar het niet warmer werd dan een graad of 14. Daar brak de zon niet door de hardnekkige mist. Zo bleef de boulevard van Vlissingen, normaal een van de plekken met de meeste zonuren in Nederland, de hele dag grijs.

Zondag

Morgen wordt het opnieuw een warme dag en dan wordt het ook in Zeeland zonnig weer, zegt Kuipers Munneke. Vanaf de middag is er in het zuidoosten van het land wel opnieuw kans op onweer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl