Een deel van het talud bij Venlo is weggespoeld
NOS NieuwsAangepast

Snelwegen Limburg afgesloten door modder en stenen

In Noord-Brabant en Limburg zijn enkele wegen afgesloten omdat er modder en stenen op de weg liggen, als gevolg van noodweer afgelopen nacht.

Volgens de ANWB en Rijkswaterstaat is de ravage het grootst op de A74, tussen de Nederlandse grens en het knooppunt Tiglia. Ook de A73 was in één richting afgesloten, maar die ging na 8.30 uur weer open.

Talud langs A74 bij Duitse grens weggespoeld

Een weggespoeld talud was op beide snelwegen de oorzaak van de versperring. "Normaal gesproken neemt het talud het water op", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat Zuid-Limburg. "Maar dat lukte op deze locaties niet meer doordat er de afgelopen dagen zo veel regen achter elkaar is gevallen."

De opruimwerkzaamheden op de A74 aan de grens bij Venlo gaan voorspoedig, zegt verslaggever Theo Verbruggen. "Ze hopen dat de weg in de loop van de dag weer vrij kan komen." Er zijn al 35 vrachtwagens met modder afgevoerd.

Verslaggever Theo Verbruggen op ondergelopen A74

Ook drie provinciale wegen zijn in beide richtingen afgesloten, de N279, N297 en de N396. Het is volgens de ANWB lastig te voorspellen hoelang het opruimen gaat duren. "De afwatering moet weer vrij worden gemaakt."

De drukte op de omleidingsroutes lijkt vooralsnog mee te vallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl