Dolores Leeuwin
NOS Nieuws

Ook verslaggever Dolores vertrekt bij het Sinterklaasjournaal

Een week na het vertrek van Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer laat ook verslaggever Dolores Leeuwin weten dat ze het Sinterklaasjournaal verlaat. Ze zegt tegen opiniesite Joop.nl dat ze niet langer achter het programma staat.

Volgens Leeuwin zou het Sinterklaasjournaal een voortrekkersrol moeten hebben in de discussie rond Zwarte Piet. Ze vindt dat er te weinig aandacht is voor wat tegenstanders van Zwarte Piet vinden.

"Mensen zetten vaak hun hakken in het zand omdat ze denken dat ze beschuldigd worden van discriminatie, maar het is niet altijd discriminatie. Ik denk dat als je de onwetendheid om kunt buigen door het gesprek echt aan te gaan, dat de discussie veel minder pijnlijk zou worden", zegt ze tegen Joop.

Staat voor diversiteit

Leeuwin zegt dat ze het programma gaat missen, maar dat ze het niet aan zichzelf kan verkopen om er nog aan mee te werken. Ze zegt dat de NTR staat voor diversiteit en dat dit niet voldoende is terug te zien bij het Sinterklaasjournaal.

Dolores Leeuwin was sinds 2012 verslaggever bij het Sinterklaasjournaal. Ze is ook bekend van Het Klokhuis, waar ze sinds 2001 presenteert. De NTR zegt het vertrek van de presentatrice te betreuren, maar het besluit te respecteren.

In een open brief reageerde de NTR al op de kritiek dat het programma niet snel genoeg afscheid neemt van Zwarte Piet. De omroep noemt het "evident en vanzelfsprekend" dat Zwarte Piet verandert, maar vraagt critici ook geduld te hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl