Hoofdpiet
NOS Nieuws

Van Muiswinkel en Myjer stoppen als 'medewerker' van Sinterklaasjournaal

Cabaretiers Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer stoppen met hun 'rol' bij het Sinterklaasjournaal.

In een persbericht laten ze weten deze beslissing met pijn in het hart te hebben genomen. "We kijken terug op een groot aantal geweldige Sinterklaasjaren", zeggen ze. "Het is nu tijd om het stokje over te dragen en wij wensen de redactie en kijkers veel plezier toe in de toekomst."

Pietje Paniek

Erik van Muiswinkel was 18 jaar lang als Hoofdpiet te zien in het Sinterklaasjournaal. Jochem Myjer speelde 6 jaar lang Pietje Paniek. Zijn impresariaat laat weten dat hij werkt aan een nieuwe show en er geen tijd meer voor heeft.

Paul Römer, directeur van de NTR die het programma uitzendt, zegt het "ontzettend jammer" te vinden dat de cabaretiers ermee stoppen. "Maar we respecteren hun besluit en hebben begrip voor hun keuze. In overleg met Sinterklaas gaan we op zoek naar waardige opvolgers."

'Racistisch icoon'

Vorig jaar werd Van Muiswinkel aangeklaagd vanwege zijn rol als Hoofdpiet. Tegenstanders van Zwarte Piet vonden dat hij zich schuldig maakte aan uitingen die aanzetten tot racisme.

Van Muiswinkel had in het tv-programma Pauw Zwarte Piet "een racistisch icoon uit een tijd die racistisch was" genoemd. Dat hij de rol desondanks toch bleef spelen namen de tegenstanders van Zwarte Piet hem zeer kwalijk.

Of zijn besluit om te stoppen als Hoofdpiet daar iets mee te maken heeft is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl