Max Verstappen loopt na zijn crash het circuit af in Monaco
NOS SportAangepast

Verstappen crasht in Monaco en start uit pits

Max Verstappen is bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco hard de vangrail in gevlogen. Daarbij raakte zijn bolide zo ernstig beschadigd dat hij een nieuw chassis nodig heeft. De regels schrijven in zo'n geval een start vanuit de pitsstraat voor.

Verstappen toucheerde tijdens de kwalificatie in een bocht licht de vangrail en brak daarbij de stuurstang van zijn bolide af. Als gevolg daarvan knalde hij een bocht verder hard in de vangrail.

De Limburger, bij zijn debuut voor Red Bull twee weken geleden nog verrassend winnaar van de GP van Spanje, had alleen nog een opwarmronde gereden en geen serieuze tijd neergezet, waardoor hij als 21ste in de startopstelling plaats had moeten nemen.

Ongelukkige thuishaven

Vorig jaar crashte Verstappen in Monaco tijdens de race na een botsing met Romain Grosjean en eerder vandaag raakte de Nederlander tijdens de laatste vrije training ook licht de vangrail. In tegenstelling tot de crash tijdens de kwalificaties, leed de Red Bull vanmorgen geen aanzienlijke schade.

Dat het voor Verstappen in Monaco, praktisch zijn eigen achtertuin, voor de derde keer misgaat is niet zo vreemd. Op geen enkele andere grand prix is de baan zo nauw. Het stratencircuit van Monaco is berucht om de vangrails direct naast het wegdek.

  • ANP
    Flinke schade aan de bolide van Max Verstappen
  • ANP
    De auto van Max Verstappen wordt weggetakeld

Vooraf zei Verstappen dat een kwalificatie in de top-5 haalbaar moest zijn. Dat was, gelet op de eerdere vrije trainingen, een realistische inschatting. In de aanloop naar de kwalificatierondes deed Verstappen het namelijk prima. Op de eerste en de tweede vrije training, donderdag, noteerde de Nederlander respectievelijk de vijfde en de vierde tijd. Ook zaterdagmorgen, in de laatste vrije training, kwam hij tot de vierde tijd.

Verstappens team wel op poleposition

Teamgenoot Daniel Ricciardo deed het geweldig en noteerde de snelste tijd. De Australiër heeft daarmee verrassend de beide Mercedessen achter zich gehouden en start morgen voor het eerst in zijn carrière van poleposition.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl