Jos van Rey met zijn advocaat Gitte Stevens ANP

Advocaat Stevens zegt dat het bewijs flinterdun is tegen haar cliënt, voormalig wethouder en Eerste Kamerlid Jos van Rey. Het proces tegen de Roermondse VVD-politicus werd vanochtend hervat met het pleidooi van de verdediging.

Volgens de advocaat is er karaktermoord op haar cliënt gepleegd door het OM en is de aandacht van de media voor haar cliënt "meer dan gemiddeld geweest". De rechter reageerde daarop door dit een understatement te noemen.

'Reputatie Jos van Rey beschadigd'

Door de affaire heeft de politieke carrière van Van Rey volgens Stevens een dramatische wending genomen. "Hoe kapot kan je iemand maken?"

Het OM eiste twee weken geleden een celstraf van twee jaar en een verbod om drie jaar lang een functie te bekleden als wethouder, burgemeester, gedeputeerde of ministere. Hij wordt verdacht van omkoping, corruptie en het witwassen. 

Kampbeul

Voor het begin van het proces kwam de rechter nog terug op iets dat eerder buiten de rechtszaal was gebeurd. Hij reageerde op een raadslid uit Heerlen, die de officier van justitie op Twitter vergeleek met een kampbeul uit de Tweede Wereldoorlog. 

Die tweet draagt volgens de rechter "op geen enkele wijze bij aan dit strafproces". Het proces kan volgens hem onder druk komen te staan als dit soort tweets worden verzonden.

STER reclame