Christian Petermann (r) schudt Jos van Rey de hand, archieffoto

Aangifte na 'kampbeul-tweet' in zaak-Van Rey

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar een tweet van Christian Petermann, fractievoorzitter van de Realistische Partij Nederland (RPN) in Heerlen. Hij noemde op Twitter de officier van justitie in het proces van Jos van Rey "de Irma Grese van het OM". Grese was in de Tweede Wereldoorlog een SS-kampbewaakster in onder meer Auschwitz.

Ook hoopte hij dat de officier zou verongelukken. Petermann heeft de tweet inmiddels verwijderd, maar het OM noemt de uitlatingen "beneden alle peil" en vindt dat het om een strafwaardige belediging gaat. Daarom is er aangifte gedaan bij de hoofdofficier in Limburg.

Op Twitter bood Petermann vanochtend zijn excuses aan.

Tegen De Limburger zei Petermann eerder dat hij nog steeds achter zijn woorden staat. "Deze vrouw heeft de uitstraling van een kampbeul. Er zijn vreselijke dingen gebeurd in die kampen, maar de ellende die zij heeft veroorzaakt, gaat nog 27 keer verder. De wijze waarop ze zich presenteert, doet voorkomen alsof het OM zélf een criminele organisatie is."

Zaak-Van Rey

Petermann is een politieke vriend van Van Rey. Afgelopen maandag eiste het OM twee jaar celstraf tegen Van Rey. Ook mag hij als het aan het OM ligt drie jaar lang geen publiek ambt bekleden.

De voormalige VVD-politicus staat terecht voor corruptie, verkiezingsfraude en witwassen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl