NOS Nieuws

School krijgt geen extra geld voor les aan asielkind

Dekker: geen extra geld voor asielkinderen

Er komt geen extra geld voor onderwijs aan kinderen van asielzoekers. Staatssecretaris Dekker vindt het onnodig en heeft er ook de financiële middelen niet voor. Scholen krijgen van het rijk al extra geld om asielkinderen les te geven. "Voor uitbreiding van deze regeling zie ik geen ruimte en ook geen noodzaak", aldus de staatssecretaris van Onderwijs.

De belangenorganisatie in het onderwijs de PO-raad vroeg Dekker de afgelopen maanden om meer geld. Scholen krijgen steeds meer asielkinderen, die nauwelijks Nederlands spreken en soms ook getraumatiseerd zijn. Extra aandacht is nodig en dat moet worden betaald.

Dekker benadrukt dat iedere basisschool voor een kind van een vluchteling zo'n 9000 euro extra krijgt en dat moet genoeg zijn. Hij denkt dat extra geld ook niet altijd een oplossing is en roept scholen op met creatieve oplossingen te komen. "Het is ook een kwestie van organiseren. Je kunt bijvoorbeeld alle asielzoekerskinderen in één klas zetten met een leraar die gespecialiseerd is in het leren aan dergelijke kinderen", zegt Dekker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl