Voorzitter Rinda den Besten wil dat er meer geïnvesteerd wordt in het onderwijs voor asielkinderen
NOS Nieuws

PO-Raad: basisscholen niet toegerust op toestroom asielkinderen

De PO-Raad verwacht problemen met het onderwijs voor asielkinderen die naar Nederland komen. Volgens de koepelorganisatie zijn de bassischolen niet goed toegerust om de asielkinderen goed onderwijs te bieden.

De problemen zijn niet nieuw, maar worden door de verwachte toestroom van asielkinderen steeds groter. Volgens de internationale afspraken moeten kinderen die een status hebben gekregen binnen drie dagen naar school.

"Het is nu vaak houtje touwtje opgelost. De ene gemeente doet erg zijn best en regelt alles snel, maar de andere gemeente laat het afweten", zegt voorzitter Rinda den Besten van de PO-Raad.

Centrale regisseur

"De scholen hebben geen docenten met de kennis om kinderen die de taal totaal niet machtig zijn Nederlands te leren, er zijn problemen met het leerlingenvervoer en kinderen hebben soms een trauma waarbij ze hulp nodig hebben."

Volgens Den Besten moet er een centrale regisseur komen zodat landelijke partijen beter met elkaar gaan samenwerken om de problemen in het onderwijs op te lossen. "Als we nu niet investeren in deze kinderen, hebben we later nog meer problemen met ze", zegt Den Besten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl