NOS Sport

Opa Verstappen: bier voor iedereen

Trotse opa Max Verstappen viert feest

"Hoe is het mogelijk", vraagt Frans Verstappen zich af na de grandprixzege van zijn kleinzoon. De opa van de Max Verstappen kan er met zijn hoofd niet bij dat de 18-jarige Max de GP van Spanje gewonnen heeft. "De hele week zijn we al ondersteboven. Een manneke van achttien jaar, wie doet dat nou...?"

Frans Verstappen doet discotheek van Montfort nog voor aanvang van de race een belofte. "Als hij wint, mag iedereen voor niks drinken vandaag."

Als de wedstrijd vordert en Max Verstappen nog altijd op kop rijdt, ontstaat in Monfort een sfeer alsof het Nederlandse elftal in de WK-finale staat. "Dit is uitmuntend goed, ik ben sprakeloos", zegt een van de fans. "Toen hij nog in de Formule 3 reed zag ik al races van hem, toen al zag ik dat hij goed met de banden omgaat."

Opa Frans Verstappen na de overwinning van Max

'Grote teams staan perplex'

Om kwart voor vier rijdt Verstappen over de finish en barst het feest los in Montfort. "De grote teams staan ook perplex, dat weet ik zeker", juicht opa Frans, "Hij heeft zo veel talent. Ze zeggen dat de druk zo hoog is bij hem, maar ik denk dat de andere coureurs meer druk voelen dan Max."

Ook neef Danillo Verstappen is waanzinnig trots op Max. "Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik heb er geen woorden voor. Het was zo'n mooie race, de eerste voor Red Bull en hij wint meteen, alsof hij het elke week doet. Ik vind het zo koel, ik ben trots als een pauw."

Opa Frans Verstappen viert de overwinning van Max

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl