Reuters

Dat er wereldwijd over hem gesproken wordt, dat er in Nederland volwassen mannen met tranen in de ogen tv kijken, dat hij op 18-jarige leeftijd historie heeft geschreven; Max Verstappen hoort het allemaal aan, maar bevatten kan hij het nog niet echt.

"Ik kan het nog niet geloven", zegt hij met een mengeling van euforie en verwondering tijdens de huldiging waarbij toch echt het Wilhelmus geklonken heeft voor hem. "Dit geeft een geweldig gevoel."

'Goede strategie'

Verstappen bedankte uiteraard de leiding en zijn collega's van Red Bull Racing, die na zijn promotie naar het topteam in korte tijd een snelle auto voor hem klaar hadden staan. "En ook de strategie was heel goed."

"Het was een geweldige race. En dan ook nog eens als eerste finishen... Fantastisch."

De laatste rondjes was het alsof hij op ijs reed in zijn Red Bull. "Ik moest geen fouten maken en de auto in bedwang houden. Dat lukte, maar die laatste tien ronden leken wel eindeloos."  

"Ik wist na mijn tweede pitstop dat ik het tot het einde moest volhouden. Ik wist dus ook dat het heel moeilijk zou worden en dat ik me moest concentreren op het controleren van de banden", aldus de jongste GP-winnaar ooit met 18 jaar en 228 dagen.

"De Ferrari's waren iets sneller en de druk van Kimi Räikkönen was groot, maar het is lastig inhalen op dit circuit. Het was een waanzinnig gevoel om aan de leiding te rijden en dan ook nog te winnen. Ik hoopte vooraf op een podiumplek, maar dit overtreft mijn stoutste verwachtingen."

STER reclame