Verstappen kort na zijn historische race ANP

Megaheld, supergaaf, schitterend, kippenvel. Op sociale media regent het superlatieven en dolenthousiaste reacties op de zege van Max Verstappen. Een kleine selectie. 

Commentator Olav Mol heeft jarenlang races gezien en lang gehoopt op Nederlands succes. Nu het eindelijk zo ver is, houdt hij het niet meer droog. 

Er komen ook reacties van andere topsporters als Dafne Schippers en Epke Zonderland, die vreest dat het dit jaar wel eens lastig kan worden om tot Sportman van het Jaar te worden gekozen.

En dat Verstappen niet alleen de autosportfans bezighoudt blijkt wel uit de reacties bij FC Utrecht-PEC Zwolle en langs het parcours van de Giro d'Italia, waar spontaan gejuicht wordt als het bijzondere nieuws doordringt.

Ook oud-nieuwslezer en groot Formule 1-fan Rachid Finge is door het dolle heen. 

Naast al het enthousiasme wordt dit succes ook volop gebruikt om de teleurstelling van de 11e plaats bij het Songfestival te verwerken.

Ook op de Facebook-pagina van de NOS stromen de felicitaties en de lovende reacties voor Verstappen binnen. "En dat voor iemand voor iemand die pas zijn rijbewijs heeft gehaald", schrijft Barbara Reinhartz. Ed de Jong zegt: "Wie heeft dit kunnen dromen?"

"Hij maakt de woorden van Cruijff nu al waar en dat uitgerekend in Barcelona", aldus Roel Epping. 

Het circuit van Zandvoort moet worden hernoemd. 

Trots ook bij sportverslaggever Jeroen Elshoff.

Journalist Ruben Koenes heeft er een foto bij aan de muur. 

Slow down of speed up?

STER reclame