NOS Nieuws

'Ik sta hier met m'n vlaggetje, maar ik kan wel huilen'

'Verschrikkelijk, maar toch wel oké dat Oekraïne heeft gewonnen'

De teleurstelling in het Nederlandse kamp was groot na de uitslag. Douwe Bob had meer verwacht dan een elfde plek op het Eurovisie Songfestival. De wachtende journalisten kregen te horen dat hij moe en teleurgesteld is. Pas in de loop van vandaag is hij beschikbaar voor commentaar. Eerst wil hij de uitslag verwerken.

In de stamkroeg van Douwe Bob, het Amsterdamse café Hermes, valt de uitslag zwaar. "Verschrikkelijk", zegt een bezoeker na afloop. "We zijn hier allemaal voor Douwe Bob. Maar toch wel oké dat Oekraïne heeft gewonnen."

Een andere cafébezoeker probeert de moed erin te houden. "Ik sta hier met een vlaggetje, maar ik kan wel huilen." Als de eerste uitslagen binnenkomen, staat Douwe nog even op de derde plaats, maar lang duurt dat niet. "Halverwege wist je het al. Dan kun je beter naar huis gaan," zegt de fan. "Maar dat doen we niet. We gaan nog even door."

De teleurstelling wordt breed gedeeld op Twitter. "Ik ben er klaar mee", schrijft modeontwerper Monique Collignon. Ook voor presentatrice en zangeres Fabienne de Vries is de lol er af: "Als we geen punten meer krijgen wordt het gelijk een minder leuk spelletje."

Oekraïne wint Songfestival, Douwe Bob elfde

Toch klinken er vooral lovende reacties op het optreden van Douwe Bob. "Jammer - nét geen top 10 voor Douwe Bob. Maar geweldig gedaan", schrijft Songfestival-commentator Cornald Maas. Dat vinden ook de Common Linnets, die twee jaar geleden in Kopenhagen op de tweede plek eindigden.

Marga Bult, die in 1987 voor Nederland deelnam aan het Songfestival, vindt dat Douwe Bob het fantastisch deed. "Voor mij is en blijft hij de winnaar! Deed een top job!" Sieneke, die zich in 2010 niet wist te plaatsen voor de finale in Oslo, roemt zijn prestatie: "Je was fantastisch Douwe Bob! We zijn trots!!"

Ook DJ Gerard Ekdom is 'fucking' trots op Douwe Bob. "He is a true winner!" En volgens collega Giel Beelen is de elfde plek gewoon een mooi resultaat.

Muziekjournalist Leo Blokhuis denkt dat Douwe Bob weinig reden heeft om bij de pakken neer te zitten. "Héél veel mensen hebben Douwe Bob zien shinen. Die jongen gaat hier lol van hebben. Echt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl