EPA
NOS Nieuws

Douwe Bob fluistert 'I love you' in finale Songfestival

Na een daverend applaus is het grote afwachten voor Douwe Bob begonnen. Tijdens zijn optreden in de finale van het Eurovisie Songfestival maakte Douwe opnieuw geen misstap. "Uitstekend gezongen", zei Jan Smit na afloop. "Fantastisch." De 10 seconden stilte vulde Douwe dit keer op met een fluisterend "I love you" in de camera.

Douwe droeg tijdens het spelen van zijn Slow Down een driedelig paars pak. Zittend bij de piano zette hij zijn lied in op een decor dat een grote klok uitbeeldde. Tijdens de gitaarsolo van muzikant JP Hoekstra liep Douwe naar een kleiner podium, waar hij zich omdraaide en tien seconden stil was. Hij sloot zijn optreden af met een zwoele knipoog.

De Amsterdammer mocht als derde aantreden, na België en Tsjechië. Dat Douwe al zo vroeg op de avond moest spelen, kan een nadeel zijn, dacht Maas vooraf. "Als hij later op de avond zou komen, na heel veel stevige nummers zou Slow Down misschien meer opvallen. Nu komt hij na een ballad."

Douwe Bob met Slow Down in finale Songfestival

De uitslag van het Songfestival wordt rond 00.30 uur verwacht. Daarvoor spelen nog grote favorieten als Rusland, Australië, Oekraïne en Frankrijk. Bij de bookmakers is Douwe Bob als achtste ingeschaald.

Het Eurovisie Songfestival is te volgen op NPO 1. Klik hier voor de livestream.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl