NOS NieuwsAangepast

De nieuwe spoorbrug over de A1 bij Muiderberg vanuit de lucht

Het verplaatsen van de spoorbrug over de A1 bij Muiderberg is voorspoedig verlopen. "Het was het meest optimale scenario eigenlijk", zegt Niels van den Brink van Rijkswaterstaat.

"Rond 02.00 uur stond de brug op zijn steunpunten en rond 04.00 uur op de juiste plek, inclusief verankering. Er is geen vertraging geweest." De operatie begon om 20.30 uur. De brug is zo'n 400 meter verreden vanaf de bouwplaats naar zijn plek dwars over de A1.

Tijdens de werkzaamheden was de A1 richting beide kanten dicht. Rijkswaterstaat verwachtte dat de weg om 12.00 uur weer open zou zijn, maar dat kon al veel eerder. In de richting van Amersfoort ging de weg om 9.15 uur open, en een uurtje later ook richting Amsterdam.

Timelapse: spoorbrug geplaatst over A1 bij Muiderberg

Ook de verwachte beschadigingen aan het wegdek vielen mee, waardoor de weg eerder open kon dan verwacht.

Als alles volgens planning verloopt, wordt de oude spoorbrug in het weekend van 20 en 21 augustus gesloopt, waarna enkele dagen later de nieuwe brug in gebruik kan worden genomen. De nieuwe spoorbrug is nodig omdat de A1 wordt verbreed. De oude brug was niet lang genoeg om de toekomstige elf rijstroken te overbruggen. Er zijn nu zes rijstroken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl