Inge Dekker mag langzaamaan haar trainingen hervatten
NOS Sport

Succesvolle operatie: Dekker mag weer zwemmen

Inge Dekker is succesvol geopereerd en zal langzaamaan de zwemtrainingen weer gaan hervatten. Bij de 30-jarige zwemster werd in februari baarmoederhalskanker geconstateerd.

Verdere behandeling lijkt nu niet nodig volgens haar artsen, maar het is nog niet duidelijk of Dekker op topniveau zal terugkeren en of deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro haalbaar is.

"Natuurlijk ben ik ontzettend opgelucht dat de operatie succesvol is verlopen", aldus Dekker op de website van zwembond KNZB. "Het was een behoorlijk zware en lange ingreep, maar dat ben je direct weer vergeten als je goed nieuws te horen krijgt. Ik ben blij dat er een einde is gekomen aan een maand van onzekerheid."

Ambitieus

In overleg met haar coach en artsen wordt een hersteltraject voor Dekker vastgesteld. Ze doet begin april sowieso nog niet mee aan de Swim Cup in Eindhoven.

Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro wil Dekker zich concentreren op de 100 meter vlinderslag, waarvoor ze de limiet al heeft gezwommen. "Hoewel ik er op dit moment nog lang niet klaar voor ben, ga ik er alles aan doen om de Spelen te halen. Wellicht ambitieus, maar iets in mij zegt dat het gaat lukken."

Dekker op de Spelen

Dekker deed al drie keer mee aan de Olympische Spelen en ze was iedere keer succesvol met de estafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag. In Athene pakte ze met de ploeg brons, in Peking goud en in Londen zilver. Met de estafetteploeg won ze in 2009 en 2011 ook goud op de WK.

Haar grootste individuele succes was de wereldtitel op de 50 meter vlinderslag in 2011. In totaal won Dekker op grote toernooien liefst 52 medailles, waaronder 28 keer goud op de Spelen, WK's en EK's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl