Inge Dekker na afloop van de finale op 50 meter vlinderslag tijdens de EK Zwemmen in 2014
NOS Sport

Baarmoederhalskanker geconstateerd bij Inge Dekker

Zwemster Inge Dekker komt voorlopig niet in actie omdat bij haar baarmoederhalskanker is geconstateerd. De komende tijd wordt de ziekte behandeld, laat de zwembond KNZB weten. Het is op dit moment nog onzeker of de 30-jarige Dekker kan terugkeren op topniveau.

"Het is natuurlijk ontzettend schrikken als dit nieuws je bereikt", zegt Dekker in een reactie op de website van de zwembond. "Drie jaar lang ben ik in gedachten alleen maar bezig geweest met de Olympische Spelen in Rio en dan krijg je dit te horen."

"Plots staat het leven stil en zie je hoe relatief het allemaal is. Inmiddels heb ik een paar dagen aan het nieuws kunnen wennen en kijk ik vol vertrouwen de komende tijd tegemoet. Ik ga van het positieve uit en ga alle aandacht geven om goed te herstellen."

"Zaken die ik niet kan beïnvloeden laat ik los, maar de Spelen in Rio heb ik zeker nog niet uit mijn hoofd gezet."

Dekker wil vierde olympische medaille op rij

Dekker deed drie keer mee aan de Olympische Spelen en was iedere keer succesvol met de estafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag. In Athene pakte ze met de ploeg brons, in Peking goud en in Londen zilver.

Met de estafetteploeg won ze in 2009 en 2011 ook goud op de WK. Haar grootste individuele succes was de wereldtitel op de 50 meter vlinderslag in 2011.

In totaal won Dekker op grote toernooien liefst 52 medailles, waaronder 28 keer goud op de Spelen, WK's en EK's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl