NOS Nieuws

Islamitische organisaties reageren met afschuw op aanslagen

De imam van de Es Salam moskee in Rotterdam roept op tot eenheid en verbroedering

Verschillende islamitische organisaties en moskeeën hebben met afschuw gereageerd op de aanslagen in Brussel. De imam van de Essalam moskee in Rotterdam roept op tot eenheid en verbroedering.

"Op het moment dat wij onze krachten bundelen en saamhorigheid realiseren, dan kunnen we deze strijd winnen", zegt Azzedine Karrat. "Op het moment dat wij terroristen de ruimte geven, dan zullen zij dit soort aanslagen plegen."

Hoe verdorven is een geest die dergelijk onrecht plant en uitvoert?

Nourdeen Wildeman van het Landelijk Platform Nieuwe Moslims

De Raad van Marokkaanse Moskeeën spreekt van een "verschrikkelijke en walgelijke aanslag".

"Met deze aanslagen lijkt de terreurdreiging steeds dichterbij te komen", zegt de RMMN. "Wij hopen dat de daders zeer snel worden opgepakt en vragen iedereen vooral kalm te blijven."

Ook Nourdeen Wildeman van het Landelijk Platform Nieuwe Moslims heeft gereageerd. "Hoe verdorven is een geest die dergelijk onrecht plant en uitvoert?", zegt hij op Facebook.

'Vuist tegen jihadisme'

De Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties leeft mee met de slachtoffers en nabestaanden. "Onze gedachten gaan uit naar familie, vrienden en bekenden. Wij treuren ook mee met ons buurland België. Het niets ontziende geweld komt steeds dichter bij ons land", schrijft de organisatie in een persbericht.

"Er moet een vuist gemaakt worden tegen het jihadisme", schrijft het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders in een verklaring. "IS, als monstergezicht van deze ideologie, is uit op het zaaien van angst en het vernietigen van het leven en de vrijheid van burgers, ongeacht hun achtergrond en geloof."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl