Belgische premier Charles Michel over de laatste stand van zaken
NOS NieuwsAangepast

Terreurdreigingsniveau drie blijft van kracht in België

Ook na de arrestatie van terreurverdachte Salah Abdeslam gisteren, blijft terreurdreigingsniveau drie van kracht in België. Premier Charles Michel zei tijdens een persconferentie dat de overheid alert moet blijven: "de kans op een nieuwe aanslag is nog steeds mogelijk en waarschijnlijk".

Bij een grote politie-actie in de Brusselse wijk Molenbeek is gisteren de gezochte terrorist Salah Abdeslam gearresteerd, samen met een kompaan. Abdeslam wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs, november vorig jaar.

Volgens de Belgische premier zijn daarmee "de vruchten geplukt van gigantisch werk, uitgevoerd door 300 of 400 mensen van het hele veiligheidsapparaat". Hij noemt het ook van groot belang dat Abdeslam levend is opgepakt: "zowel voor de waarheidsvinding, als voor de slachtoffers en de nabestaanden".

De arrestatie van de terreurverdachten betekent niet het einde van strijd. "Er zijn nog andere terroristische groepen actief en wellicht zijn ook niet alle handlangers van Abdeslam gepakt", zegt correspondent Joris van Poppel.

Premier Michel kondigde aan nog meer middelen vrij te willen maken om de veiligheid te kunnen blijven garanderen. Hij zei de komende weken en maanden de samenwerking tussen verschillende inlichtingendiensten verder te willen verbeteren.

Afgelopen tijd maakte het Belgische kabinet al 300 miljoen euro extra vrij om de veiligheidsdiensten te versterken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl