NOS Voetbal

KNVB: grote kans dat Twente volgend jaar geen betaald voetbal speelt

'Grote kans dat FC Twente geen betaald voetbal speelt volgend jaar'

"De kans dat FC Twente volgend jaar geen betaald voetbal speelt is groter dan dat ze er wel zijn." Dat zegt Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal bij de KNVB, naar aanleiding van het rapport van onderzoeker Ben Knüppe.

"Er ligt een aantal vuiltjes uit het verleden en die zijn ontzettend lastig op te lossen. Ik denk dat je Houdini en Hans Klok tegelijkertijd nodig hebt om als Twente hieruit te komen", is de conclusie van Van Oostveen.

Licentie ingetrokken

In het rapport is te lezen dat de KNVB in de periode van 2012 tot en met 2015 bewust op het verkeerde been is gezet door de voetbalclub uit Enschede. Twente mag voor straf drie jaar geen Europees voetbal spelen. Ook is de licentie onder voorwaarde ingetrokken.

De licentiecommissie bepaalde dat er een onafhankelijk onderzoek moest komen naar de structuur en organisatie van de club. Twente moet de aanbevelingen uit het onderzoeksrapport uitvoeren als het zijn licentie definitief terug wil. Vandaag werd al bekend dat het bestuur van de voetbalclub per direct zijn functie heeft neergelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl