NOS Nieuws

Winkelpand in Den Bosch ingestort

 • ANP
  Het ingestorte pand
 • Theo Verbruggen / NOS
  Van het pand op de Markt is weinig over
 • Theo Verbruggen / NOS
  De brandweer was snel aanwezig
 • Theo Verbruggen / NOS
  De brandweer was snel aanwezig

Op de Markt in Den Bosch is een winkelpand ingestort. Het is het pand waarin opticien Pearle is gevestigd. Volgens de politie zijn er geen gewonden.

De zaak zou vanaf maandag dicht zijn voor een verbouwing. Voor dat doel werden vandaag na sluitingstijd binnen al delen gesloopt.

De slopers waren tot ongeveer 22.30 uur aan het werk. Een klein half uur later zakte het hele gebouw in elkaar. Op bewakingsbeelden van de apotheek aan de overkant is te zien dat de voorgevel naar voren valt.

Honden

Op het moment van de instorting was er niemand binnen. Boven de winkel waren ook ruimtes, maar die waren niet bewoond.

Na het ongeluk zochten honden in het puin naar mogelijke slachtoffers. Ze vonden niemand.

De brandweer is met hoogwerkers op de Markt, waar een lichtshow werd opgebouwd voor een voorstelling die er volgende week zou zijn over de schilder Jeroen Bosch. Die lichten worden nu gebruikt om het ingestorte gebouw te belichten.

De winkel van Pearle was gevestigd op de hoek met de Hinthamerstraat en stond naast het pand op de Markt waar de schilder Jeroen Bosch lang heeft gewoond. Dat huis, 'De Kleine Winst', is nog intact. De brandweer heeft de meeste aangrenzende panden stabiel verklaard. Eén ervan wordt nog onderzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl