NOS Nieuws

Brits EU-referendum op 23 juni

Cameron: ik houd niet van Europa, maar we moeten lid blijven

De Britten mogen op 23 juni stemmen voor of tegen het Britse lidmaatschap van de Europese Unie. De Britse premier Cameron zei dat na een bijeenkomst van het kabinet. Ze spraken over de afspraken die Cameron gisteren maakte met de andere EU-leiders.

Cameron wil dat Groot-Brittannië in de Europese Unie blijft. Het kabinet steunt dat regeringsstandpunt, maar sommige ministers zullen hun eigen campagne voeren, waarin ze de kiezers juist op zullen roepen voor een vertrek uit de EU te stemmen. Naar verwachting zal onder meer de minister van Justitie, Michael Gove, een tegencampagne voeren.

In zijn persconferentie zei Cameron dat hij niet van Brussel houdt, maar wel van Groot-Brittannië. "Er zijn veel dingen die beter moeten in Brussel, maar het hervormen is niet afgelopen met het akkoord van gisteren."

Volgens Cameron maakt het EU-lidmaatschap Groot-Brittannië veiliger, sterker en beter. "En onze speciale status garandeert dat we nooit de euro zullen krijgen, niet mee zullen doen in een Europees leger en geen deel uit zullen maken van een Europese superstaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl