Ezequiel Lavezzi viert zijn doelpunt voor PSG in het duel met Metz
NOS Voetbal

Ook Lavezzi kiest voor lucratief contract in China

Ezequiel Lavezzi is de volgende speler die voor veel geld zijn voetballoopbaan in China voortzet. De Argentijnse aanvaller verruilt Paris Saint-Germain voor Hebei China Fortune, waar hij een contract voor twee seizoenen tekent.

PSG ontvangt zes miljoen euro voor de dertigjarige Lavezzi, die in China naar verluidt bijna 15 miljoen euro per jaar gaat verdienen. Hij wordt teamgenoot van Gervinho, die onlangs ook een transfer maakte, en oud-Vitesse-speler Gaël Kakuta.

Hebei China Fortuna eindigde vorig jaar als tweede in de China League One, het tweede niveau in China. De club promoveerde naar het hoogste niveau. Het nieuwe seizoen gaat op 4 maart van start.

Recentelijk kozen ook Jackson Martinez, Ramires en Alex Teixeira voor een avontuur in China, waar ook spelers als Samuel Eto'o en Didier Drogba eerder actief waren. Andere bekende spelers in de Chinese Super League zijn Asamoah Gyan (Shanghai SIPG), Demba Ba, Mohamed Sissoko, Paulo Henrique (allen Shanghai Greenland Shenhua) en Diego Tardelli (Shandong Luneng Taishan).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl