Alex Teixeira is nu de duurste speler in China
NOS Voetbal

Alex Teixeira voor 50 miljoen euro van Sjachtar naar China

In China blijft de transfergekte aanhouden. Jiangsu Suning heeft een record gebroken door 50 miljoen euro te betalen voor Alex Teixeira, die overkomt van Sjachtar Donetsk.

De Braziliaanse middenvelder leek in januari nog naar Liverpool te verkassen, maar die transfer ging uiteindelijk niet door. Jiangsu, dat eerder al 28 miljoen euro neerlegde voor Chelsea-middenvelder Ramires en ook Trent Sainsbury van PEC Zwolle overnam, kwam wel tot een akkoord met Sjachtar.

Succesvol in Oekraïne

De 26-jarige Teixeira speelde al sinds december 2009 in Oekraïne, maar kwam de laatste twee seizoenen pas echt op stoom. Hij wekte daardoor veel interesse van Europese topclubs.

In totaal speelde Teixeira 223 wedstrijden voor Sjachtar Donetsk. Hij kwam 89 keer tot scoren. In 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014 werd hij landskampioen met zijn club.

Jackson Martínez

Dinsdag had Guangzhou Evergrande het Chinese transferrecord nog gebroken. De Chines topclub, waar de Braziliaan Felipe Scolari aan het roer staat, betaalde 42 miljoen euro aan Atlético Madrid voor Jackson Martínez.

Robinho, die onder meer voor Real Madrid, AC Milan en Manchester City speelde, en voormalig Tottenham Hotspur-middenvelder Paulinho komen ook uit voor Guangzhou Evergrande.

Andere bekende spelers in de Chinese Super League zijn Asamoah Gyan (Shanghai SIPG), Demba Ba, Mohamed Sissoko, Paulo Henrique (allen Shanghai Greenland Shenhua), Gervinho (Hebei China Fortune) en Diego Tardelli (Shandong Luneng Taishan).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl