Pro Shots
NOS Voetbal

Van der Vaart voelt zich vernederd bij Betis

"Ik moet toegeven dat ik het dieptepunt in mijn carrière heb bereikt." Rafael van der Vaart is, op zijn zachtst gezegd, niet blij met zijn situatie bij Betis Sevilla. En dat spreekt hij uit in Bild. "Ik wil spelen."

De 32-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer als grote naam over van HSV, maar mocht bij Betis - mede door blessures in de beginperiode - nog maar zeven keer opdraven, waarvan slechts twee keer als basisspeler.

Twee dagen geleden zat hij zelfs niet bij de selectie in het bekerduel met Sevilla (4-0 nederlaag). Dat voelde als een vernedering, omdat Van der Vaart daarover niet persoonlijk was ingelicht door interim-trainer Juan Merino. Hij kwam erachter toen hij in de kleedkamer geen shirtje voor zichzelf zag klaarliggen.

Pro Shots
Tijdens zijn presentatie bij Betis in september straalde Rafael van der Vaart nog

Vorige week werd coach Pepe Mel ontslagen en Van der Vaarts eerste ervaringen met de nieuwe trainer zijn dus ronduit slecht. De kans dat hij zijn tot 2018 durende contract bij Betis gaat uitdienen, lijkt dan ook uiterst klein.

Reportage

Een maand geleden ging de NOS nog op bezoek bij Van der Vaart in Sevilla. Toen zag de middenvelder nog wel een toekomst voor zichzelf bij Betis én het Nederlands elftal.

Breekt de zon weer door in Sevilla voor Van der Vaart?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl